Older Post >> | << Newer Post
Segment: Pencarian Bloglist Owhsem
January 04, 2013 | 2 comments






*Klik Banner nak join*

Okey 
Choose ONE topic and give your opinion about the topic.

Topik yang RisHa nak kupaskan adalah mengenai dunia KPOP !
Ok Kita memang minat artis Kpop , jadi tak salah nak kupas isu ni kot.
Sebab sekarang memang demam kpop kan...

Artis Malaysia vs Artis Kpop...
Kita ada terbaca di satu blog gosip mengenai satu band ni tak puas hati dengan group Kpop yang datang Malaysia...
Salah satu yang dikatakan ialah

lebih kuranglah ekkk:

"Korang tahu tak kpop tuh menari-menari atas pentas tuh miming je nyanyi, kitaorang ni yang live menyanyi penat2 tak dapat sambutan, lagi pulak kpop tuh buat pembedahan plastik, nampak muka cute2 tuh korang minat"

alah ayat tak de macam tuh, tapi maksud nak disampaikan adalah sama...
Pendapat kita lah kan...
kenapa kpop ni walaupun dyorang miming tapi ramai peminat...
satunya memanglah dyorang ni cute belaka..
Tapi tak semuanya buat plastic surgery...
Lagi satu think positif lah..
nampak persaingan macam tuh mula nak cakap bukan-bukan..
cuba kita amik iktibar dan mempertingkatkan lagi cara kita...
Kalau orang dah minat tetap akan minat....

Dunia ni kan bulat, setiap musim muzik berbeza
Kpop ni bukan baru je muncul tapi dah lama...
cuma kenapa sekarang baru popular..
baru orang tergila-gilakan korea..
Time Rain berlakon Full House dulu orang minat gak, pastu musim korea ni senyap sehinggalah sekarang muncul balik kan...
So, watpe nak takut dengan kemunculan kpop ni...

Anggap ia sebagai satu persaingan sihat...
Dunia berputar, tak lama lagi mana tahu malaysia pop diatas (mula merepek)


Saya suka berblogging kerana dapat menambah kenalan dan menambah info-info baru...

Tag :
Sayuri Hana
Kak Azu